Kristin Sande (øvst) og Eirin Tufteland i aksjon under fredagens sprint (Foto: Margunn Sande)

27-29. januar vert NM/NC i skiskyting arrangert i Holmenkollen der Kvam LSK stiller med 5 utøvarar. Fredagen vart det arrangert noregscup for seniorar der Erling Aalvik lenge såg ut til å vinne med fullt hus der han var i tet heile løpet sitt, men vart slått med 0,8 sek. av ein seinare startande og enda på 2.plass. Gratulerer!

For juniorane var sprinten NM-øving der det var stor spenning når Sindre Gjøsæter  (M18) låg på 3.plass etter 1.skyting med 5 treff, men skaut seg dessverre bort frå medaljekampen på 2. skyting med 4 bom og men enda på ein god 11.plass av 68 startande. NM-debutanten Eirin Tufteland (K17) var godt nøgd løpet sitt etter ein 34.plass av 47 startande med totalt 4 bom. Kristin Sande (K19) var uheldig med våpen på fyrste skyting, men henta seg godt innatt og enda på 10.plass av 26 startande. Malin Auganæs Bergtun (K20-21) skaut feilfritt på første skyting og gjekk ut på ein sterk 7.plass, holdt godt driv men med 1 bom på 2. skyting og ein tung siste runde i sporet enda ho på 16.plass av 29 startande. Godt jobba av alle juniorane våre!

Laurdag stod normal på programmet og dette var NM-øving både for senior og junior. Erling Aalvik opna med 5 treff på 1.skyting og låg på 9.plass, men med 1 bom på kvar av dei neste 3 skytingane gjorde at han falt ned mot 20.plass, men henta seg inn mot slutten og enda på 15.plass. 

Av juniorane stod Kristin Sande for den beste prestasjon på normalen med jamn skyting og god fart i sporet som holdt il 9.plass av 23 startande. Eirin Tufteland var ikkje så stødig på standplass idag og enda på 44.plass av 46 startande med 7 bom. Malin Auganæs Bergtun skaut bra (men var litt ujamn) og var på det beste på 7.plass, og enda ein flott 11.plass av 26 startande. Sindre Gjøsæter låg på 7.plass etter 1.skyting med 5 treff, men med totalt 6 bom på dei neste 3 skytingane enda han på ein fin 19.plass av dei 67 startande. Bra innsats av ALLE!

Resultater fredag – NM Jr sprint – NC senior sprint

Resultater laurdag – NM Jr normalNM senior normal 

Bilete:

Godt nøgd Erling Aalvik etter fredagens sprint! (Foto: Kristin K. Gjøsæter)

Debutant i NM Eirin Tufteland! (Kristin K. Gjøsæter)

Sindre Gjøsæter liker seg i Kollen (Foto: Kristin K. Gjøsæter)