Nøgd Kristin Sande etter å ha kapra to medaljar i helga!

23-25.september arrangerte Vik IL NM i Rulleskiskyting for klassane 17 år til og med senior. Kvam LSK deltok med 5 utøvarar og slo godt ifrå seg!

Allereie på fredagens skytefinale hadde klubben utøvarane Kristin Sande og Malin Auganæs Bergtun kvalifisert. Dei enda begge to på 6.plass i sine årsklassar der dei konkurrerte mot både gutar og jenter.

Om laurdagen var det sprint for alle klassar og senioren Erling Aalvik enda opp med NM-gull sjølv om han ikkje kom først i mål. Johannes Thingnes Bø som var raskast hadde nemlig gått rett totaldistanse, men ikkje gått rett trasè. Dermed var det duka for kvemmingen med hatt på toppen av pallen 🙂

Erling Aalvik noregsmeister i sprint på rulleski for seniorar!

I klassen kvinner 19 år tok Kristin Sande dagens 2.medalje med ein sterk 3.plass berre 16 sek. bak vinnaren. I klassen kvinner 17 år gjennomførte Eirin Tufteland eit godt løp der ho enda på  17.plass. Sindre Gjøsæter deltok i den store klassen menn 18 år og klokket i mål på ein 18.plass! Maling Auganæs Bergtun enda på 14.plass i klassen kvinner 20-21 år.

Kristin Sande tok bronseplass under sprint for kvinner 19 år!

Sundag var det duka for jaktstart i alle klasser. Erling Aalvik gjekk først ut for å forsvare sin 1.plass, men etter to bom på 2.skyting falt han litt bak tetgruppa og enda til slutt etter 4 skytingar på 4.plass. Kristin Sande starta som nr.3 og heldt denne plasseringa fram til 3.skyting der ho avanserte til 2.plass. Inn til 4.skyting lå ho på delt 2.plass, men der skaut ho betre enn både 1. og 2.plassen og gjekk først ut frå arenaen. Då hadde ho berre 4 sek. leiing til 2.plassen, men drog til på siste runden og kom i mål 22 sek. foran neste kvinne!

Kristin Sande Klar til start.

Kristin Sande i farta under jaktstarten der ho tok GULL!

Både Eirin Tufteland, Sindre Gjøsæter og Malin Auganæs Bergtun sleit med å få da sikkeleg til på standplass under sundagens jaktstart. Eirin enda på 23.plass i kvinner 17 år, Sindre klarte allikavel å forsvare sin 18.plass i menn 18 år frå dagen før, mens Malin enda på 15.plass  i klassen for kvinner 20-21 år.

Alle utøvarar gratulerast med flott innsats og det er god fangst med 2 gullmedaljer og 1 bronsemedalje i NM! Vi er ekstra imponert over Kristin Sande som leverer gode resultat i 3 konkurranser på 3 dagar!

Resultatlister

Alle klubbens utøvarar vert nok både imponert og inspirert av helgas innsats frå Kvam LSK!

Har du ikkje lest sommarens intervju med fire av desse utøvarane så kan lese dei her:

Malin Auganes Bergtun
Sindre Gjøsæter
Kristin Sande
Erling Aalvik

Litt fleire bilete frå helgas fotografar Margunn og Sigurd Sande:

Sindre Gjøsæter klar for jaktstart!

Erling Aalvik i farta!

Erling Aalvik på liggjande skyting under sundagens jaktstart!